Björkhagaskolan får certifiering av Prins Daniel för arbete med elevers hälsa

Björkhagaskolan har länge arbetat för elevers hälsa och nu belönas de med att bli en certifierad Generation Pep skola 2022. Det innebär att skolan får ett diplom signerat av Prins Daniel och Carolina Klüft samt blir ett föredöme för andra skolor i fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor.

Victoria Sjöstedt, rektor Björkhagaskolan.

– Vi är otroligt glada och stolta över den här certifieringen! Det är en härlig känsla att veta att vårt arbete gör skillnad och att vi bidrar till en hälsosam vardag för våra elever som är mellan 6–10 år. Det är verkligen här grunden läggs för hur eleverna kommer tänka på aktivitet och hälsa i framtiden, säger Victoria Sjöstedt, rektor Björkhagaskolan.

Björkhagaskolan har länge arbetat med att få in olika former av rörelse under elevernas skoldagar. Statistik från Generation Pep visar att endast 14 procent av barn i Sverige har en hälsosam livsstil och att bara två av tio barn rör sig i minst 60 minuter om dagen.

Generation Pep

Det är en statistik som Björkhagaskolan vill vara med och förändra. Två dagar i veckan inleds därför skoldagen med Morgonpuls där alla elever deltar i en lärarledd morgongympa och eleverna har även rörelsepauser under alla lektionspass. I skolköket serveras klimatsmart, näringsrik och god mat till eleverna.

– Det är så viktigt med fysisk rörelse för elevernas inlärning och vi har hämtat många tips och verktyg från Generation Pep. När vi såg att man kunde bli en certifierad Generation Pep skola beslutade vi oss för att skriva ned allt vi gör. Vi har inte ändrat något i vår verksamhet för att få den här certifieringen utan beskrivit vårt dagliga arbete, berättar Victoria Sjöstedt.

Personal på Björkhagaskolan

Peppad personal på Björkhagaskolan

Generation Pep är en organisation som arbetar med att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa samt stötta skolor med verktyg. Skolor som arbetar aktivt med verktygen kan bli certifierade Generation Pep skolor.

Björkhagaskolan är en av sex andra skolor som fått certifiering 2022.

Senast uppdaterad:

Publicerad: