Barnens universitet – aktiviteter 2024

Örebro universitet lanserade 2023 Barnens universitet. Syftet är att presentera universitetsstudier och vetenskap på ett roligt sätt för målgruppen mellanstadieelever. Under våren 2024 erbjuds både workshops och inspirationsföreläsning.

Under 2023 deltog cirka 1000 elever i Barnens universitets aktiviteter.

Nu är det dags igen!

Elever i årskurs 6 bjuds in för att lyssna till Anna Duberg som föreläser om ”Rörelse för hälsa – i både kroppen och mentalt”.

Om föreläsningen:

"Många vet att man orkar mer och mår bättre i kroppen om man rör på sig. Men visste du att rörelse också får oss att må bättre inombords? Stress och oro minskar, och man känner sig gladare och piggare. Under föreläsningen ska vi prata om varför det kan vara så, och också om vad vi lärde oss i ett forskningsprojekt om dans för psykisk hälsa. Fundera gärna över vilken fysisk aktivitet som får dig att känna rörelseglädje"!

Besöket genomförs på plats i Konsertsalen på Musikhögskolan vid två tillfällen den 15 februari, klockan 9.15-10.00 och klockan 10.30-11.15. Man tar emot max 300 elever/tillfälle.

Lärarhandledning till föreläsningen finns. Sista anmälan är den 31 januari. Intresseanmälan kan du göra på Barnens universitet.

Digital workshop

Parallellt med de fysiska besöken erbjuder Barnens universitet en digital workshop - "Vad är ett universitet" för elever i årskurs 4-5. Workshopen är uppdelad i tre delar: en inledning med frågor och diskussion, en film och en avslutande diskussion. Den genomförs i klassrummet och tar cirka 60 minuter att genomföra.

I filmen kommer eleverna att få möta studenter och ta del av en rundvandring på Örebro universitet. De kommer också utmanas i momentet Sant eller falskt och spela Örebro universitets Memory.

På hemsidan kan du beställa workshopsmaterial.

Senast uppdaterad:

Publicerad: