Dagens digitala tips: Storybird

Storybird är ett gratis verktyg för att skapa digitala berättelser. Som registrerad användare får du också tillgång till en mängd olika illustrationer.

Skapa först ett lärarkonto, från det kan du sedan möjlighet att koppla individuella elevkonton.
Eleverna kan också skapa egna konton som kopplas till ditt konto med en kod.

För att skapa en egen Storybird klickar du bara på "create", väljer en bild och däreftefter vilken text du vill skriva. Eleverna kan skapa sin historia ensam eller tillsammans med andra. När sagan är klar man välja om den ska vara offentlig, privat eller att bara utvalda ska se den.

Tanken med verktyget är att bilderna som tillhandahålls används för att skriva olika typer av texter. Du kan skapa "längre berättelser", "dikter" och "bilderböcker".

Verktyget har många bra användningsområden till exempel öva på hur en berättelse är uppbyggd och att hitta röda tråden mellan de olika bilderna. Storybird kan också vara bra för de elever som har lite svårt att komma igång och skriva – här finns massor av inspiration för skrivprocessen. Som lärare kan du också dela ut uppgifter till eleverna där man styr vad det är för typ av berättelse som ska skrivas om.

/Redaktionen, Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: