Bokblogg: Williams kompisar

Bok på ett skrivbord

Den här boken, skriven av Marie Bosson Rydell, har vi läst för våra barn i åldern 3-5 år. William är huvudperson i berättelsen och han har några kompisar som är speciella, men det syns inte utanpå. De har superkrafter…

 

Björn har svårt att få vänner, han visar sina känslor, glad eller ledsen väldigt tydligt. Caroline har väldigt mycket energi och hon har svårt att veta vad som är rätt och fel. Hon har svårt att förstå vad kompisarna menar och hon kastar saker, flera av barnen är rädda för henne.

Boken väcker många frågor som barnen diskuterar. Hur kan vi hjälpa våra kompisar om de t.ex. blir så arga som Caroline? Att vara en snäll kompis, som William, är också en superkraft.

Min tolkning som pedagog av berättelsen är att alla människor är lika mycket värda, alla är olika men vi duger som vi är. Boken kan mycket väl läsas när vi pratar med barnen om känslor och hur vi är mot varandra. Boken väcker fler frågor hos barnen för varje gång vi läser den för dem. Rekommenderar den varmt för alla i förskolan!

Boken ingår i bokpaketet "funktionsvariation" inom serien "Lätta böcker om svåra saker" som ges ut av IDUS-förlag.

 


/Victoria Eliasson, Lillåns förskola.

Senast uppdaterad:

Publicerad: