Gå till innehåll

I östra delen av den vackra trädgårdsanläggningen hittar du Barnens trädgård. Här kan du låta dig föras med på ett äventyr i en värld där figurer som trollkarlen, jätten och prinsessan har sina hemvister. Leka kurragömma i långa tunnlar eller gå på upptäcktsfärd i den långa häcklabyrinten.

Ett barn klättrar upp på en jättestor stol

Jättens möbler

Trollkarlens trädgård

Här har draken sitt bo. Bland blommor, buskar och humlestörar finns drakbänken där du som är lite extra modig kan ta en paus i din lek innan du ger dig ut och letar efter drakens ägg som hon lagt i trädgården.

Jättens trädgård

Klättra upp på jättens stora köksmöbler och provsitt. På ett ställe i trädgården har jätten dessutom tappat en hel korg med stora äpplen. Hur många tror du han klarar att äta innan han blir mätt?

Prinsessans trädgård

I paviljongen av smide brukar prinsessan dansa och sjunga för sig själv om kvällarna. Här finns också prinsessans vackra golv med färgglada plattor och snirkliga mönster.

Häcklabyrint och piltunnlar

Lek kurragömma eller smyg runt i långa tunnlar, hemliga gångar eller kojor av flätad pil som gör leken extra spännande. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i trädgårdens långa häcklabyrint? Du som lyckas ta dig hela vägen in till labyrintens mitt kommer att få en hemlig belöning.

Lekstugan

Sommartid är du välkommen in att leka i Diedens lekstuga! Lekstugan är nytillverkad efter originalet som funnits vid Karlslunds herrgård sedan 1930-talet.

I Barnens trädgård får du och ditt barn möjlighet att leka i en spännande miljö bland blommor, buskar och växter. Utöver det kan du även se konstverk av Ann-Charlott Fornhed, Ivan Holy och Mats Olsson. Så packa picknickkorgen och bege er ut på en resa bland drakar, trollkarlar, jättar och prinsessor och se vart fantasin tar er härnäst!

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Karlslund

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se