Gå till innehåll
  • Start
  • / Öppettider & besöksinformation

Öppettider och besöksinformation

Kulturreservatet Karlslund är ett naturskönt område med gamla anor. I denna idyll hittar du vacker natur, kultur– och industrihistoria, hantverkstäder, butiker, Barnens trädgård och Tekniska kvarnen.

Museer och butiker

Butikernas öppettider varierar, läs mer på sidan Museer och butiker eller kontakta Karlslunds information 019-21 62 20karlslund@orebro.se.

Tekniska kvarnen

Öppettider och mer information om Tekniska kvarnen hittar du på Tekniska kvarnens webbplats.

Trädgården är alltid öppen!

Karta

Karta över Karlslundsområdet.

Priser

Fri entré.

Entré till Tekniska kvarnen.

Parkering

Parkering får endast ske på anvisade platser.
Avgiftsfri parkering finns vid ridhuset, stallet, Tekniska kvarnen och Fallen.

Biltrafik

Det är tillåtet att framföra fordon på de flesta vägar i området i max 30 km/h.
På uppfartsvägen till Karlslunds herrgård är endast fordon med behörighet tillåtna samt bilar med handikapptillstånd.

Observera att det är förbjudet att köra eller parkera på gräset i hela området. Fordon kan skada både rötter och den bevattningsanläggning som ligger nedgrävd.
Det finns många barn och hästar i området, framför därför alltid ditt fordon med försiktighet.

Guidad visning

Följ med på en guidad visning och lär dig mer om Karlslunds historia! Vi berättar även om Karlslund idag och tar dig med på en tur genom trädgården. Mer information hittar du här.

Information om fotografering/filmning

Vi dokumenterar alltid våra arrangemang. Bilderna/filmerna ingår i vår film- och bildbank och kan användas i Karlslunds informationskanaler. Alla våra bilder är tagna av oss (Karlslund/Örebro kommun), om inget annat anges.

Sociala kanaler

Karlslunds herrgård med trädgård finns på Facebook/Karlslunds herrgård med trädgård. Vi är en kommunal verksamhet, vilket gör att alla inlägg blir allmänna handlingar och hanteras som sådana. Mer info: orebro.se/socialamedier.

Karlslund ligger cirka 5 kilometer västerut från Örebros stadskärna. Kommer du med bil från motorvägen svänger du av vid trafikplatsnummer 112 mot Garphyttan. Följ Karlslundsgatan mot Karlslund/Garphyttan. Kör rakt fram i rondellen och fortsätt ca. 850 meter på Karlslundsgatan. Sväng vänster mot Karlslund.

Från centrala Örebro följer du skyltar mot Garphyttan och sen är det skyltat Karlslund.

Adress: Diedens allé 1. Vägbeskrivning.

GPS

E: 15.149422
N: 59.272346
Diedens allé 1.

Åk gärna buss, nr. 7 från centrala Örebro mot Björkhaga, gå av vid Karlslunds herrgård. För tidtabeller se Länstrafiken Örebro.

Om du cyklar följer du cykelleden "Å-leden" från Örebro slott. Följ Svartån ut till Karlslund, på vägen hittar du många intressanta sevärdheter.

Kontaktuppgifter

Har du allmänna frågor om Karlslunds herrgård med trädgård, mejla karlslund@orebro.se eller ring 019–21 62 20. Telefontider är vardagar kl. 10–12. Övrig tid, lämna meddelande i röstbrevlådan eller mejla. Vi läser mejlen helgfria vardagar. Avvikande telefontider under sommar och storhelger.

Personal

Kontaktuppgifter hittar du här.

Fakturaadress

Fakturering ska ske enligt anvisningar på Örebro kommuns webbsida orebro.se/fakturor. Vi tillhör Fritidsförvaltningen och vår referenskod är: T2ÅSTADEN. Fakturan ska ha betalningsvillkor 30 dagar och leverantören ska vara godkänd för F-skatt. Fakturerings- och expeditionsavgifter eller andra avgifter som pålagts av leverantören godkänns inte. Vårt organisationsnummer: 212000-1967.

För att kontakta butiker, café och hantverkare, se fliken Museer och butiker.

Med appen "Natur– och kulturguide" får du nya möjligheter att upptäcka omgivningarna i Karlslund och Oset/Rynningeviken. Du kan till exempel lyssna på berättelser, se teckenspråksfilmer och titta på bilder med anknytning till områdena.

Information om Natur– och kulturguiden.

Parkering

Handikapparkering för bilar med handikapptillstånd finns på vår besöksparkering placerad till höger om huvudbyggnaden på Diedens allé 11.

Området

Höjdskillnader finns inom området eftersom huvudbyggnaden är uppförd i högläge på en rullstensås. I trädgården finns grusgångar med varierande ytbeläggning. En del av områdets stigar har lite lutning så att viss assistans kan behövas för att ta sig fram med rullstol.

I trädgården kan man genom appen ”Natur– och kulturguide” guidas i områdets historia och natur. Appen finns just nu bara för iPhone och iPad.

Här hittar du en tillgänglighetsguide över naturområden i Örebro. Karlslund hittar du på sidan 11. Pdf, 2.3 MB.

Handikapptoalett med skötbord samt sommartoalett

Handikapptoalett finns i ett hus till vänster om huvudbyggnaden. Sommartoalett som är handikappanpassad finns även i Barnens trädgård.

Huvudbyggnadens sommarcafé

Nås med rullstol.

Informationsskyltar/informationsplats

Informationsskyltar finns på 4 platser i området: vid uppfartsvägen till huvudbyggnaden, Tekniska kvarnen, Fallen och Hästhagen. Informationsplats/utställning finns i Anckarsvärds magasin, öppettider hittar du här.

Egen matsäck, picknick och grillplatser

I trädgården och parken finns stora grönytor att leka på eller njuta av en picknick i gröngräset. Det finns både grillplatser och olika rastplatser där man kan tillaga och äta sin medhavda matsäck.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Karlslund

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se