Gå till innehåll

Tillgänglighet på biografen

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol. Salong 2 måste du gå nerför en trappa för att nå.

Huvudentré med ramp.

Huvudentré med ramp.

Huvudentré

Vid huvudentrén på Olaigatan finns en ramp. Vid publikingången till biografen (högra dörren) finns automatisk dörröppnare från ut- och insidan. Öppnaren från utsidan fungerar endast då biografen är öppen.

Salong 1

Salong 1 är den gamla vanliga i gatuplan. Den används i allmänhet för visningar som börjar klockan 14.00 och 18.30. P-ruta för dig med tillstånd finns runt hörnet på Slottsgatan. Handikappanpassad toalett finns i gatuplan i direkt anslutning till salongen. Hörslinga finns. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källaren och används oftast för visningar som börjar klockan 14.15 och 18.45. Hörslinga saknas på grund av överhörning från salong 1. Det saknas även hiss för att komma dit. För dig som har svårt att gå i trappor kan krävas stöd av annan person.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner som app på Google Play och App Store. SubReader kommer även att installeras i Salong 2 inom kort.

Såhär gör du

  • Ladda ner appen SubReader Cinema till din mobiltelefon eller surfplatta.
  • Scanna av en QR-kod i foajén, eller på ett kort som du lånar av oss i kassan. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen.
  • Ta med egna hörlurar.

Fråga oss

Kontakta oss gärna om du planerar ett biobesök och behöver hjälp, eller har funderingar om tillgängligheten. Vi välkomnar även tips och synpunkter från dig som biobesökare.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Bio Roxy

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se