Örebro Rättighetscenter: Håll koll på vårens och kommande utbildningar för elever!

Vill du ha förtur för att boka in utbildningar för elever på din skola? Har du tidigare fått mejlutskick med förtur att boka utbildningar? Klicka på länken nedan för att gå med i mejllistan på nytt, eller för första gången!

Genom att skriva upp dig på Örebro Rättighetscenters mejllista får du förtur till information om datum då du kan boka in kostnadsfria utbildningar för elever på din skola. På grund av tekniska problem skapas nu en ny mejllista för utbildningsutskick, även om du tidigare fått utskick från oss behöver du anmäla intresse på nytt.

Örebro Rättighetscenter erbjuder kostnadsfria utbildningar till både gymnasie- och högstadieelever, men erbjuder också utbildningsinsatser till skolpersonal. Många skolor ser våra utbildningar som ett självklart komplement till arbetet med skolans värdegrund, och föreningen träffar hundratals elever varje år med utbildningsinsatser.

Örebro Rättighetscenter arbetar kunskapshöjande för att stärka elevernas kapacitet att utkräva sina rättigheter, oavsett om det sker inom skolan, på framtida arbetsplatser, praktikplatser eller i samhället i stort. Föreningen har en rad olika aktiviteter och utbildningsmaterial att erbjuda elever kostnadsfritt. Allt material är framtaget i syfte att göra det enkelt för både lärare och elever att utbilda och lära sig om diskriminering och normer.

Vill du skriva upp dig på mejllista gör du det här: Länk till mejllista

Vill du veta mer om utbildningsmöjligheter hos Örebro Rättighetscenter, besök hemsidan via https://rattighetscenter.se/utbildningar/

Om Örebro Rättighetscenter:

Örebro Rättighetscenter är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som driver en antidiskrimineringsbyrå sedan 2006. Vi arbetar för människors lika rättigheter och mot diskriminering. För mer information om våra utbildningar eller vår verksamhet kan du besöka vår hemsida via rattighetscenter.se.

Föreläsningarna från Örebro Rättighetscenter är mycket omtyckta bland eleverna. De har ett bra föreläsningsupplägg där fakta och elevinteraktion blandas på ett bra sätt. Eleverna kan koppla ihop konkret fakta till olika fall vilket gör det lättare att minnas och viktigast av allt: eleverna vet vad som gäller vid diskriminering samt vart de kan vända sig för att rådfråga eller få hjälp eller stöd i framtiden.

Kristina Sjöblom, Legitimerad gymnasielärare, undervisar i Svenska, Samhällskunskap och Juridik på Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, Rudbecksgymnasiet.

Senast uppdaterad:

Publicerad: