Gå till innehåll

U.NO är ett undervisningsmaterial för grundskolan framtaget av Örebro naturskola. Undervisningsmaterialet består av åtta arbetsområden i biologi, fysik och kemi för årskurs 7–9.

Innehållet i U.NO:s olika arbetsområden utgår från syfte, centralt innehåll och betygskriterier i Lgr 22. Det ingår ett fortbildningstillfälle (cirka 3 h) till varje arbetsområde, och skolan väljer själv vilka områden den vill delta i.

Fortbildningarna är kostnadsfria och genomförs på skolan eller i skolans närområde. Under en fortbildning provar vi alla moment som ingår i arbetsområdet och reflekterar kring innehåll och bedömning. Efter varje fortbildningstillfälle får skolan allt material som behövs för respektive arbetsområde – helt kostnadsfritt. Sedan är det bara att dra igång med eleverna!

Skolor som är nyfikna på U.NO anmäler intresse om att vara med i konceptet. Vi kommer då till er skola och träffar NO-lärare och rektor och berättar mer om U.NO, eller så möts vi via Teams. När skolan bestämt sig för att delta skriver rektor under en överenskommelse som synliggör att det ges tid för pedagogerna att gå fortbildning med oss.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10-16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se