Gå till innehåll

1981, Italien

Jag koreograferar allt, antingen mänskliga eller icke-mänskliga varelser, rörliga eller orörliga föremål, kartor, spel och rymdfärjor för att bygga ett nät av relationer, subtila och starka, som sockerglas.

Jag har en kandidatexamen i kommunikation med en avslutande avhandling om den sociala konstruktionen av kroppen i dans och examen vid The Place-London, sedan fördjupade jag min forskning när jag bodde i Nederländerna (2004-2009) och Polen (2013-2015), forskningen behandlade "Somatic Practices" och att upptäcka olika sociala sammanhang och urbana platser genom min konstnärliga praktik. Jag läser för närvarande en magisterexamen i filosofi med antropologisk läroplan vid Università Statale i Milano.

Jag betraktar den koreografiska praktiken som ett sätt att organisera relationer mellan människor (och icke-människor) i en miljö, i en dynamik som är öppen för möjligheter. Därför går jag från mer eller mindre traditionella performativa format som visas i teatrala rum till en konstnärlig oändlig process som ifrågasätter idén om det offentliga rummet som en plats för potentiella möten, studerar dynamiken och egenskaperna i dessa möten. I skapandet av teatraliska rum söker jag alltid efter koreografiska system som kan förkroppsliga en socioantropologisk diskurs: den antropologiska fråga jag är intresserad av och organisationen av utrymmet mellan människor, som hur det koreografiska systemet informerar kroppen.

Konstverk: Il Zeno's Paradox

Hemsida:

http://www.elisabettaconsonni.com/

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10-16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se