Gå till innehåll

1978, Frankrike

Alla mina projekt är på något sätt relaterade till aspekter av mänskliga relationer: våra misstag, våra tvivel och önskningar, såväl som uppfattningar vi var och en har av vår egen verklighet. Mitt arbete utforskar våra psykologiska relationer med föremål och letar efter det potentiella utrymmet mellan verkligheten och den idealmodell vi strävar efter att uppnå. Därför analyserar och ifrågasätter jag innebörden av handlingar vi utför, konstruktion och förstörelse.

Jag är intresserad av individuella upprepade försök, som ibland leder till misslyckande. Driven av välmenande handlingar, utopiska strävanden eller förblindad av sitt ego, avslöjar individen sin sanna natur. Intrycket av impotens som genereras av sådana situationer och av individerna själva belyser helt enkelt människans bräckliga och förtjusande natur. Mitt konstnärskap tar form genom olika medier och material som trä, glas, häftklamrar eller teckningar.

Min inspiration och mina influenser kommer från vardagen och mer specifikt från vardagsföremål som präglar våra liv. Min analys/forskning är också fokuserad på användningen av dessa objekt och de reaktioner, beteenden som de skapar, inklusive de affektiva relationer vi kan ha med dem.

Konstverk: Amplifier

Hemsida:

http://www.baptistedebombourg.com/

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10-16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se