Utställning: Behind OpenArt 2022 i The Contemporary Garage

En utställning om arbetet bakom OpenArt 2022 med bilder, objekt och modeller. Utställningen pågår mellan 21 oktober 2022 och 16 januari 2023.

Introduktion till utställningen i The Contemporary Garage:

OpenArt är en internationell konstbiennal för samtidskonst med deltagande konstnärer från hela världen. Örebro förvandlas under tre månader till en konstarena där ny konst ges utrymme och möjliggör för spontana möten mellan besökare, konst och stad. 2022 års upplaga pågick mellan 18 juni och 4 september. Från starten 2008, har OpenArt vuxit kraftigt som företeelse i konstvärlden och i människors medvetande - inte minst här i Örebro.
Lördagen den 18 juni 2022 var det dags för invigning av den åttonde upplagan av OPENART. Det hade då gått tre år sedan samtidskonsten senast bredde ut sig i Örebros stadskärna och skapade ett oundvikligt konstmyller på våra gator, torg, parker och vatten. Med hela två somrars uppehåll på grund av pandemin så har förväntningarna varit större än någonsin inför 2022 års upplaga av OpenArt.
I årets utställning presenterades ett 90-tal konstverk av ca 70 konstnärer som är födda eller verksamma i ett 30-tal olika länder och sex världsdelar. Många av dessa verk var utvecklade specifikt för centrala Örebro, andra inlånade. Resultatet blev en innehållsrik och omfattande utställning som är öppen för alla, oavsett ålder, bakgrund eller tidigare erfarenhet av konst.

Information:

Utställningen pågår mellan 21 oktober 2022 och 16 januari 2023. Parkeringsgaraget Viktoriagaraget är öppet 06-22 alla dagar i veckan. Viktoriagaraget är ett centralt beläget parkeringsgarage som har ingångar från Kungsgatan 15 och Nygatan 35 i Örebro. Hiss finns vid ingången på Kungsgatan 15. Utställningen är gratis att besöka.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?