OpenArt Biennale Sök

OpenArt

OPENART
SOMMARINSLAG
2020

Översikt sommarinslag 2020.pdf
Länk för att anmäla dig till sommarinslag finner du här

Sweaty Tummy Club (2019) Erika Stöckel

Under vecka 26 erbjuder OpenArt öppet hus med fördjupning om arbetsprocessen, workshops i Henry Allards park och eget skapande i OpenArts lokaler. Från och med vecka 25 och flera tisdagar under sommaren finns även möjligheten att få en kostnadsfri guidad visning i centrala Örebro om OpenArt-verk som blivit kvar. Inslagen kommer att anpassas efter rådande restriktioner gällande covid-19.

 

OPEN ART WALK

För dig som vill fördjupa dig i de OpenArt-verk som blivit kvar i Örebro genom åren. Den guidade turen startar på Järntorget och pågår under en timme.

Tis 17:15 – 18:15
16, 23, 30 juni
7 juli
11, 18, 25 aug

Kostnadsfritt
Föranmälan krävs

Anmälan för guidad visning sker via mail: openart@orebro.se
 

SOM RINGAR PÅ VATTNET

En workshop i samarbete med Kultur och Kvalitet, Inuti, AniAra, City Örebro, Örebro konsthall, Arvsfonden och Region Örebro län.

Som ringar på vattnet är en workshop som med enkla material skapar stor effekt. När vi samlas kring en tanke kan effekten bli stor och som ringar på vattnet sprider den ut sig och påverkar oss på olika sätt.

Kom och delta i en workshop där du tillsammans med oss kan skapa din ring på vattnet. Har du material som textilier, band och garn i sjögräs-toner (grön, blått, brunt) så ta gärna med det, annars får du det av oss!

Plats: Henry Allards park
Mån 22 juni: kl. 12:00 – 18:00
Tis 23 juni: kl. 10:00 – 16:00

Fri entré!
Krävs ingen föranmälan
 

PICKNICK PÅ LAPPTÄCKET

Vi rullar ut lapptäcket som skapades med hjälp av Örebroarna, IKEA och ViVillAlla Kvinnokooperativ i samband med OpenArt 2019. Ta med egen picknick eller textila arbeten och häng på egen filt eller på vår gemensamma. I anslutning hittar du både Textila konstskatter ur samlingarna på Örebro konsthall samt workshopen Som ringar på vattnet i parken.

Plats: Henry Allards park
Tis 23 juni: kl. 11:00 – 15:00

Krävs ingen föranmälan
 

SPRAKANDE FÄRGFEST I VIVALLAPARKEN

Kom och sätt färg på Vivallaparken. Låt parken bli en färgsprakande ny värld med inspiration från OpenArt. På plats finns pedagoger från kulturskolan som är laddade med penslar, färger och annat material. Workshopen är ett samarbete mellan OpenArt, Kulturskolan och ÖBO. Kräver ingen föranmälan.

Plats: Vivallaparken
Mån 22 juni – tors 25 juni: kl. 13:00-16:00
 

OPEN ART WORKSHOP

För konstnärer och kreatörer att arbeta med eget medtaget material i stora lokaler. Det är möjligt att låna verktyg och maskiner vid erfarenhet samt användande av tillhörande skyddsutrustning.

Under 15 år i vuxet sällskap.
Medtag eget material.

Plats: Stångjärnsgatan 6
Mån, tors kl.13:00 –17:00
Tis, ons kl.14:00 – 19:00

Länk till anmälan finner du längst ner på sidan  
 

WORKSHOP I WORKSHOP

En öppen skaparverkstad för dig som har skaparlust och vill skapa nytt, stort, litet, tillsammans med andra och med handledning från OpenArt. Krävs ingen föranmälan

Plats: Stångjärnsgatan 6
Ons, tors kl. 13:00 – 17:00

 

OPEN HOUSE

Att skapa ett OpenArt. Är det så svårt? Under detta tillfälle har du möjlighet att få en inblick i arbetet med att skapa en internationell biennal, se kontorets vinklar och vrår samt ställa frågor till personal på OpenArt. Huset är inte tillgänglighetsanpassat, vid behov anpassas turen. Skriv i formuläret.

Plats: Stångjärnsgatan 6
Ons kl.17:30 – 18:00

Länk till anmälan finner du längst ner på sidan
 

MEET AND GRILL

Ons kl.18 tänds grillen.
Medtag eget att grilla.

Anmäl dig genom länken nedan:

Länk för att anmäla dig till sommarinslag finner du här