OpenArt Biennale Sök

OpenArt

SOM RINGAR PÅ VATTNET

Som ringar på vattnet är en workshop som med enkla material skapar stor effekt. När vi samlas kring en tanke kan effekten bli stor och som ringar på vattnet sprider den ut sig och påverkar oss på olika sätt. En kreativ workshop där besökarna får skapa sin egen ring på vattnet med material som textilier, band och garn i sjögräs-toner.

 
Idén till workshopen kommer ursprungligen från Ateljé Inuti, en konstnärlig daglig verksamhet och socialt arbetskooperativ i Stockholm. Planen är att verket ska få växa sig stort genom återkommande workshops och med hjälp av deltagare som tillsammans skapar ett hav av ringar. Verket kommer presenteras under OPENART 2022. Hur stora ringar på vattnet kan vi skapa?
 
“I dessa tider är det viktigt att tänka utanför boxen. Istället för att ställa in våra skapande workshops vill vi lyfta in kreativiteten hem till folk. Vi satsar på att skapa ett stort konstverk där alla kan delta även på hemmaplan.” säger Sofia Gustafsson OPENART
 
Workshopen Som ringar på vattnet är ett samarbete mellan OPENART, Kultur och Kvalitet, Kulturrummet Aniara, Ateljé Inuti med stöd från Allmänna Arvsfonden samt Studieförbundet Vuxenskolan Örebro Län.
 
Allt du behöver för att skapa en ring hemma är:
1 rockring eller annan typ av ring.
Textilier i sjögrästoner (grönt, blått, brunt)
 
Här är en instruktionsfilm för hur du skapar din ring:

 

När du är klar med din ring kan du lämna in den hos:
OPENART på Stångjärnsgatan 6, 70363 Örebro.
Ringar kan hängas upp utanför kontoret på utmärkt plats mån – fre.
Det går även bra att posta din ring till samma adress.
 
Kulturrummet AniAra på Västra Storgatan 11, 69430 Hallsberg.
Kontakta verksamheten innan och bestäm tid för inlämning.
Kontakt: John Hayes tel. 070-754 96 34
 
Ateljé Inuti Kungsholmen, Stockholm
Kontakta verksamheten innan och bestäm tid för inlämning.
Kontakt: Anneli Aaltonen Krantz tel. 070-936 08 37
 

 
Hanna Björklund och Torunn Sandin är mitt bland skapade ringar under workshopen "Som ringar på vattnet" i Henry Allards park.