OpenArt Biennale Sök

OpenArt

 

 

Med barn och ungas konstupplevelse i fokus

OPENART kids ger barn och unga en inspirerande och fördjupande upplevelse av OPENART. Tillsammans med oss får barn och unga uppleva konsten med flera sinnen, höra mer om konstnärerna och konstverken, samtala om konsten och inspireras till eget skapande. Vår målsättning är att uppmuntra och utveckla barn och ungas kreativitet och delaktighet.
 
OPENART kids erbjuder öppen skaparverkstad under OpenART för alla åldrar. Konstpedagoger håller i konstvandringar för familjer, förskolor, skolor och fritids. Konsthandledningar finns tillgängliga med ett urval konstverk för pedagoger som vill gå på egen hand med sina elever. OPENART kids är ett samarbete mellan Örebro konsthall, Region Örebro län och OpenART.

 

20535933_1430943673607610_921671055_o

Kids-Kit 

 
Upptäck konsten tillsammans med barn i ert eget tempo! I Kids-kitet finns en konstpromenad med några utvalda konstverk. Låna en ryggsäck fylld av ett spän­nande inne­håll som lockar till tankar, upplevelser och eget skapande! Lilla konstslingan finns också i OPENART-appen. För barn mellan 4-12 år.
 

Öppen skaparverkstad 

 
I den öppna skaparverkstaden på Järntorget är alla välkomna att skapa med inspiration från OPENART. Här får både stora och små vara kreativa och experimentera med material och uttryck. Här finns idéuppslag och värdar på plats som ger handledning. De konstverk som blir till i skaparverkstaden ställs ut i Kidskuben under sommaren. Invigning 8 juni.
 
Öppettider: 11-17
8 juni – skolstart 18 aug, därefter öppet på helger tom 1 sept.
 

Förskola, skola och fritids

 
OPENART kids ger kostnadsfria konstvandringar för förskolor, skolklasser och fritids i Örebro kommun. En konstvandring för övriga kommuner kostar 600 kr. Konstvandringarna leds av konstpedagoger som i dialog med deltagarna sätter konsten i ett sammanhang och fördjupar konstupplevelsen utifrån ålder och grupp. För förskolebarn och yngre elever kan konstvandringen följas av skapande arbete i verkstaden på Järntorget med inspiration av konsten i OPENART.
 
Begränsat antal tider. Max 25 elever per tillfälle.
 
Har du frågor kring bokningar?
Kontakta Kata Wennberg,
kata.wennberg@orebro.se
019-2149896

Skolbokningen öppnar den 25 april!

 
 

Konstvandringar med skapande för familjer

12 juni – 1 september
Onsdagar kl. 14 – 15.30
Lördagar kl.  14 – 15.30
Söndagar kl. 14 – 15.30
 
Ingen konstvandring för familjer på midsommardagen 22 juni.

Biljettsläpp 6 maj

 
Passar barn i åldern 4-13 år
 
Familjevisningarna startar vid Örebro konsthall och avslutas på Järntorget.
 
Biljetter bokas via ticketmaster.com 15 biljetter per tillfälle (endast barn bokar biljett)
 
Pris 20:-/st (inkl. serviceavg.). Först till kvarn. Obs! Begränsat antal platser/visning.
 
Biljetter bokas via ticketmaster.com alt. Ticketmasters callcenter 0771 70 70 70.
Du kan också få personlig service på Örebro Konsthall, Olaigatan 17 B eller vid OpenARTs Infokub på Järntorget (endast betalkort) (se öppettider). En kvart innan guidningen startar så säljs eventuellt kvarvarande biljetter inne på Örebro konsthall.