OpenArt Biennale Sök

OpenArt

Välkommen till OPENARTs sommarinslag

Utifrån kulturnämndens beslut arrangerar OpenArt minst fem inslag under sommaren 2020 och 2021. Årets inslag bjuder på öppet hus, kreativ workshop i Henry Allards park och eget skapande i OpenArts verkstad som sker under vecka 26. Från och med vecka 25 och flera tisdagar under sommaren bjuder vi in till kostnadsfria guidade visningar i centrala Örebro. Alla inslag kommer att anpassas efter rådande restriktioner gällande covid-19.
 
Årets inslag:
 
OPEN ART WALK
En fördjupning i flera av de OpenArt-verk som köpts upp och blivit permanenta i Örebro från 2008 – 2019. Den guidade turen startar på Järntorget och pågår under en timme.
 
Start: Järntorget
Ålder: Rekommenderat från 15 år.
 
KREATIV WORKSHOP: SOM RINGAR PÅ VATTNET
En workshop i samarbete med Kultur och Kvalitet, Inuti, AniAra, City Örebro, Örebro konsthall, Arvsfonden och Region Örebro län.
Som ringar på vattnet är en workshop som med enkla material skapar stor effekt. När vi samlas kring en tanke kan effekten bli stor och som ringar på vattnet sprider den ut sig och påverkar oss på olika sätt. En kreativ workshop där besökarna får skapa sin egen ring på vattnet med material som textilier, band och garn i sjögräs-toner. Kräver ingen föranmälan.
 
Plats: Henry Allards park
Ålder: Passar alla åldrar
 
OPEN ART WORKSHOP
OpenArt har en verkstad och utrymmen med möjlighet att arbeta i större volym. Den består av träverkstad, metallverkstad, lackbox samt travers, större tält och gård med gott om arbetsutrymmen. Under vecka 26 kommer det att erbjudas plats och verktyg till konstnärer och kreatörer som av olika anledningar vill eller behöver arbeta här. Detta för att se över möjligheten att fortsättningsvis kunna gynna konstnärer med de ytor som OpenArt har i de lågintensiva verkstadsperioderna.
 
Plats: Stångjärnsgatan 6
Ålder: Under 15 år i vuxet sällskap
 
OPEN HOUSE
Här ges en inblick i arbetet med att skapa en internationell biennal, möjlighet att uppleva kontorets vinklar och vrår samt möta personal på OpenArt. För den som vill stanna kvar en stund till tänds grillen vid 18-tiden. Medtag eget att grilla.
 
Plats: Stångjärnsgatan 6
Ålder: Passar alla åldrar
 
WORKSHOP: SPRAKANDE FÄRGFEST I VIVALLAPARKEN
Kom och sätt färg på Vivallaparken. Låt parken bli en färgsprakande ny värld med inspiration från OpenArt. På plats finns pedagoger från kulturskolan som är laddade med penslar, färger och annat material. Workshopen är ett samarbete mellan OpenArt, Kulturskolan och ÖBO. Kräver ingen föranmälan.
 
Plats: Vivallaparken
Ålder: Passar alla åldrar
 
För fler inslag, datum och tider samt föranmälan gå till sommarinslag 2020
 
För mer info och deltagande från pressen kontakta:
Elin Persson, enhetschef OpenArt
tel. 019-214643
E-post: elin.persson@orebro.se
 
Sofia Gustafsson, projektledare OpenArt
Tel. 019-214640
E-post: sofia.gustafsson@orebro.se
 
Publicerades: 2020-06-22