OpenArt Biennale Sök

OpenArt

Med barn och ungas konstupplevelse i fokus

OPENART kids ger barn och unga en inspirerande och fördjupande upplevelse av OPENART. Tillsammans med oss får barn och unga uppleva konsten med flera sinnen, höra mer om konstnärerna och konstverken, samtala om konsten och inspireras till eget skapande. Vår målsättning är att uppmuntra och utveckla barn och ungas kreativitet och delaktighet.

OPENART kids erbjuder öppen skaparverkstad under OpenART för alla åldrar. Konstpedagoger håller i konstvandringar för familjer, förskolor, skolor och fritids. Konsthandledningar finns tillgängliga med ett urval konstverk för pedagoger som vill gå på egen hand med sina elever. OPENART kids är ett samarbete mellan Örebro konsthall, Region Örebro län och OpenART.

20535933_1430943673607610_921671055_o

Lilla konstslingan

Upptäck konsten tillsammans med barn i ert eget tempo! Låna en ryggsäck på Järntorget fylld av ett spän­nande inne­håll som lockar till konstsamtal, upplevelser och eget skapande! Några utvalda konstverk runt Slottet ingår i Lilla konstslingan som också finns i appen. För barn mellan 4-12 år.

Infoblad om KIDS-ryggsäck & leta ord

Lilla konstslingan

Öppen skaparverkstad 

I den öppna skaparverkstaden på Järntorget är alla välkomna att skapa med inspiration från OPENART. Här får både stora och små vara kreativa och experimentera med material och uttryck. Här finns idéuppslag och värdar på plats som ger handledning. De konstverk som blir till i skaparverkstaden ställs ut i Kidskuben under sommaren. Invigning 8 juni.

Öppettider: 11-18
öppet på helger tom 1 sept.

31 augusti
Kommer BOOM! och den mobila glashyttan Spajsy till Örebro!
Barn-och ungdomar kommer kunna testa på att blåsa glas.

Då det är begränsat med platser tas det upp föranmälan som görs till openartkids@orebro.se

Barn- och ungdomar  mellan 7 – 17 år kan anmäla sig.
Första workshoppen är 14.00 – 15.30
Andra workshopen är 15.45  – 17.15
Plats: Järntorget

 

Förskola, skola och fritids

OPENART kids ger kostnadsfria konstvandringar för förskolor, skolklasser och fritids i Örebro kommun. En konstvandring för övriga kommuner kostar 600 kr. Konstvandringarna leds av konstpedagoger som i dialog med deltagarna sätter konsten i ett sammanhang och fördjupar konstupplevelsen utifrån ålder och grupp. En konstvandring tar ca 60 min och startar vid Örebro konsthall. För förskolebarn och yngre elever kan konstvandringen följas av skapande arbete i verkstaden på Järntorget med inspiration av konsten i OPENART. Konstvandring med skapande startar vid Örebro konsthall och avslutas i skaparverkstaden på Järntorget och tar ca. 90 min.

Går att boka mellan 17 juni – 30 augusti.
Begränsat antal tider.
Max 25 elever per tillfälle.
Max 15 barn för förskola/förskoleklass.

Har du frågor kring bokningar?
Kontakta oss:
Openartkids@orebro.se
019-214900
Tryck här för att komma till skolbokning

Årets lärarhandledningar:

LÄRARHANDLEDNING 2019 MAKT OCH MOTSTÅND
LÄRARHANDLEDNING 2019 NATUR OCH EXISTENS
LÄRARHANDLEDNING_2019_SINNEN

Konstvandringar med skapande för familjer

12 juni – 1 september
Onsdagar kl. 14 – 15.30
Lördagar kl.  14 – 15.30
Söndagar kl. 14 – 15.30

Ingen konstvandring för familjer på midsommardagen 22 juni.
Passar barn i åldern 4-13 år

Familjevisningarna startar vid Örebro konsthall och avslutas på Järntorget.

15 biljetter per tillfälle (endast barn bokar biljett)

Pris 20:-/st (inkl. serviceavg.).
Först till kvarn. Obs! Begränsat antal platser/visning.

Biljetter bokas via ticketmaster.com alt. Ticketmasters callcenter 0771 70 70 70. Du kan också få personlig service på Örebro Konsthall, Olaigatan 17 B eller vid OpenARTs Infokub på Järntorget (endast betalkort)

 

Von Akens stadsodling och bygglek

Nytt för i år är konceptet och samarbetet kring stadsodling Bygglek! Manillagatan som korsar Oskarsparken stängs av för biltrafik under sommaren och blir en mötesplats för stadsodling och skapande. Von Akens stadsodling viskar om svunna tider när kemisten och apotekaren Franz Joakim von Aken odlade medicinalväxter i Oskarsparken under 1700-talet.

Byggleken är en form av öppen skaparverkstad där leken och lusten att skapa flätas samman i en kreativ verkstad. Med material och verktyg får liten och stor möjlighet att hamra, spika och bygga skulpturer av överblivet material med temat Återbruk. Här kan du också bygga insektshotell eller så ett frö. Stadsodlingen och byggleken är öppen för alla!

Du är välkommen att delta i både odlingen och byggleken när vi har en pedagog på plats 17 juni – 16 aug:
Måndagar kl. 11-16
Torsdagar kl. 13-16
Lördagar kl. 10-13

Tider för workshops:

 

OPENART KIDS är ett samarbete mellan: