OpenArt Biennale Sök

OpenArt

VOLONTÄR TILL OPENART

 
OpenART 2019 är snart här vilket innebär en vår med produktioner, förberedelser och installationer inför den stora invigningen lördag 8:e juni. Därefter följer den sjunde sommaren med konst på både nya, invanda och oanade platser i stadsrummet! Inför årets utställning söker vi framförallt två typer av volontärer; Konstnärsassistenter och Utställningsvärdar.

 

Konstnärsassistent

Som assistent till konstnärer ser vi och konstnären gärna att ni är med under hela processen, från start till färdigt verk. Vi har full förståelse om du inte har möjlighet till detta och försöker hitta en lösning efter dina behov. Till de olika projekten behövs olika kompetenser. Se gärna vart du vill vara och vad just du kan bidra med.

 

Utställningsvärd

Som utställningsvärd är du på plats i våra olika utställningsrum och bemöter besökarna. Du kommer att få all information av oss för att kunna vara förberedd på besökarnas frågor. Behovet av utställningsvärdar är störst under Invigningshelgen 8-9 juni, v.24 + slutet av utställningen v. 34-35.

 

Andra sätt att engagera dig på som volontär

Har du andra idéer på hur du kan vara med som volontär för OpenART? Hör av dig till oss. Har du kanske ett rum att erbjuda en konstnär, eller möjlighet att skjutsa en konstnär under ett par dagar eller vara en ambassadör för Örebro för våra konstnärer? Vi behöver också volontärer som kan hjälpa oss att nedmontera utställningen.

 

Att vara volontär är en möjlighet att bli en del av OpenART och lära känna teamet bakom utställningen. Att få förstahandsupplevelser från konstnärernas arbetsprocesser och tillblivelser av helt nya konstverk, men även en inblick i planering, logistik och installering till en biennal med 60-talet konstnärer och desto fler konstverk. För att sedan få möta besökarna i Örebro under 12 veckor och verka som ambassadör för OpenART.

 

Maila ditt intresse till openart@orebro.se märk kommentarsfält med volontär

 

Pressansvarig
Elisabeth Magnusson
Vik. Enhetschef, OpenART
019-211052
elisabeth.magnusson@orebro.se
Publicerades: 2019-02-11