OpenArt Biennale Sök

OpenArt

Lokala konstnärer som medverkar i årets OpenART

OpenArt 2017 vill skapa en tydlig tanketriangel av de tre världsdelar som är direkt inblandade denna gång: Asien, Europa och Latinamerika.

 

Här i Örebro blommar självklart också konsten. Årets OpenArt innehåller alltså även lokala konstnärer – som exempelvis Anya Blom och konstnärsduon Lina Sundin och Jens Erlandsson. I det ena fallet handlar det om graffitikonst med skulptural kraft. Konstverk som är precis här och nu i det stadsrum där biennalen vill verka. I det andra fallet som en samtidskommentar om medierna och växande informationsbubblor, men med smideskonstens tusenåriga praktik i bakfickan. Det kan inte bli annat än intressant.
 
OpenArt Biennale i Örebro vibrerar redan i själva planläggningen av mötet mellan det som man, med några lättsammare penseldrag, kan beskriva som Österlandets eftertänksamma klokhet och den Latinamerikanska sfärens färgstarka livspuls. En triangel av kulturer som osäkrar det givna för något större här, tillsammans, i Örebro, i norra Europa, i världen…
 
Lokala namn 2017:

Anna Ström
Anna S. Pettersson
Alexander Creutz
Lina Sundin &amp
Jens Erlandsson
Anya Blom
Xenia Popaja.

 


 

I sommar förvandlas Örebro åter till konstens urbana tummelplats. OpenArt, Sveriges största biennal för samtidskonst i det offentliga rummet, öppnar för sjätte gången. Det blir ett, av många efterlängtat, publikt möte med konst i citykärnan. Stadsrummet laddas under tre månader med spännande kreativitet, magiska upplevelser, och hisnande tankespår. 2017 års speciella fokusländer är Japan och Colombia.
 
Den 18 juni 2017 slår OpenArt Biennale ut i full blom med mer än hundra verk av sextio konstnärer i Örebros stadskärna: Allt kan med andra ord hända!
 
OpenArt pågår till den 10 september.
 
Kontakta oss om ni vill komma i direktkontakt med konstnärerna så förmedlar vi kontaktuppgifter.
 
Kontaktinformation:
Lars Jonnson, Chief Curator
lars.jonnson@orebro.se
tfn. +46 (0)19 21 46 42 alt. +46 76-551 40 87
 
Elisabeth Magnusson, Marknadsplanerare och Pressansvarig
elisabeth.magnusson@orebro.se
tfn +46 (0)19 21 10 52 alt. +46 76 551 19 58

Publicerades: 2017-04-25