OpenArt Biennale Sök

OpenArt

Konstverk på drift hittar hem

Plötsligt husvilla konstverk hittade hem till en egen Artstation på årets OpenArt.

 

Denna sommar intar konsten inte bara de urbana uterummen i Örebro. I vissa fall behövs en tillflyktsort under tak – det vi annars brukar kalla konstgallerier.
 
I årets upplaga av Skandinaviens största biennal för utomhuskonst ryms konsten även i Örebro läns museum, i Örebro Konsthall och på en ny oprövad scen: ett gammalt Möbelvaruhus! Det har fått namnet Artstation i sommar och har en tydlig funkissignatur i Norrcity. I två plan ryms videokonst, installationer, och löskonst i form av teckningar, måleri, fotografi – de blandformer som inte är utomhusskulptur. Lokalerna har generöst ställts till förfogande av Abramssons Fastighetsförvaltning.
 
På Örebro läns museum och på Örebro Konsthall visas samtidigt ett rikt spektrum av den konst som dels fokusländerna Japan och Colombia bjuder på, dels exempel på den konstnärliga helheten i årets OpenArt.
 
OpenArt 2017 vill skapa en tydlig tanketriangel av de tre världsdelar som är direkt inblandade denna gång: Asien, Europa och Latinamerika.
OpenArt Biennale i Örebro vibrerar av mötet mellan det som man, med några lättsammare penseldrag, kan beskriva som Österlandets eftertänksamma klokhet och den Latinamerikanska sfärens färgstarka livspuls. En triangel av kulturer som osäkrar det givna för något större här, tillsammans, i Örebro, i norra Europa, i världen…

 
Lokaler för Open Arts inomhuskonst 2017:
 

Artstation, Klostergatan 42
 
Örebro Konsthall, Olaigatan 17B
 
Örebro läns museum, Engelbrektsgatan 3
 
Contemporary Garage, Köpmangatan 11
 
Exposé konstgalleri, Gamla gatan 5.

 


 

I sommar förvandlas Örebro åter till konstens urbana tummelplats. OpenArt, Sveriges största biennal för samtidskonst i det offentliga rummet, öppnar för sjätte gången. Det blir ett, av många efterlängtat, publikt möte med konst i citykärnan. Stadsrummet laddas under tre månader med spännande kreativitet, magiska upplevelser, och hisnande tankespår.
 
2017 års speciella fokusländer är Japan och Colombia.

 
Den 18 juni 2017 slår OpenArt Biennale ut i full blom med mer än hundra verk av sextio konstnärer i Örebros stadskärna: Allt kan med andra ord hända! OpenArt pågår till den 10 september.
Kontaktinformation:
Elin Persson, Enhetschef
elin.persson@orebro.se
tfn. 019-21 46 43 alt. +46 76-720 68 43
 
Elisabeth Magnusson, Marknadsplanerare och Pressansvarig
elisabeth.magnusson@orebro.se
tfn. 019-21 10 52 alt. +46 76-551 19 58
 
 
 
Publicerades: 2017-05-09