OpenArt biennale 18:e juni - 10:e september Sök

OpenArt

Kids

OpenART Kids med barn och ungas konstupplevelse i fokus

OpenART Kids gör konsten tillgänglig för barn och unga mellan 4-19 år. Här får du nycklar och verktyg för att möta konsten, locka fram tankar, sätta ord på din konstupplevelse och skapa egna alster. Barn och ungas kreativitet och delaktighet är vår drivkraft.
OpenART Kids erbjuder öppen skaparverkstad under hela OpenART för alla åldrar. Konstpedagoger håller i konstvandringar för familjer, förskolor, skolor och fritids samt för nyanlända. Konsthandledningar finns tillgängliga med ett urval konstverk för pedagoger som vill gå på egen hand med sina elever. Ett kids-kit kommer finnas i form av en ryggsäck full av spännande material för de yngre barnen.

 


 

Öppen skaparverkstad

I den öppna skaparverkstaden på Örebro läns museum är alla välkomna att skapa med inspiration från OpenART. Här får både stora och små vara kreativa och experimentera med material och uttryck. Här finns idéuppslag och värdar på plats som ger handledning. De alster som blir till i skaparverkstaden ställs ut under sommaren i det nedre galleriet och i en orange kub utanför Örebro läns museum.

Kostnadsfritt

Öppet alla dagar under OpenART 19 jun – 10 sept. kl. 10-16.
Stängt midsommarafton. Invigning den 18 juni 14.00 – 16.30.


 

Kids-Kit

Upptäck konsten tillsammans med barn i ert eget tempo! I Kids-kitet finns en konstslinga med några utvalda konstverk i OpenART som passar särskilt bra att uppleva tillsammans med barn mellan 4-12 år. Låna en ryggsäck full med ett spän­nande inne­håll som lockar till tankar, upplevelse och eget skapande!

Kids-kitet finns att låna på Örebro läns museum och Örebro konsthall.
Information om öppettider kommer.
Kostnadsfritt

 


 

Konstvandringar för familjer

Vill ni uppleva OpenART med hela familjen i blandade åldrar? Kom på våra konstvandringar med skapande verkstad för familjer! Ett urval av konstverken på OpenART visas av en konstpedagog som berättar om konstverken längs med vägen. Konstvandringen avslutas med eget skapande i Örebro läns museums skaparverkstad med inspiration från mötet med konsten.

21 juni – 10 september
Onsdagar kl. 15.00 – 16.30
Lördagar kl. 15.00 – 16.30
Söndagar kl. 13.00 – 14.30

Teckenspråkstolkade konstvandringar för familjer under OpenART! Mer info kommer!

Biljetter
Kostnadsfritt men biljett måste bokas. Passar barn i åldern 4-12 år i vuxet sällskap. Biljetter bokas via ticketmaster.com, Ticketmasters callcenter 0771 70 70 70 eller Turistbyrån på Örebro slott. (endast barn bokar biljett) Först till kvarn. Obs! Begränsat antal platser/visning.

Familjevisningarna startar vid Örebro konsthall och avslutas på Örebro läns museum.

 


 

Förskola, skola och fritids

OpenART Kids ger kostnadsfria konstvandringar för förskolor, skolklasser och fritids i hela länet. Konstvandringarna leds av konstpedagoger som i dialog med deltagarna sätter konsten i ett sammanhang och fördjupar konstupplevelsen utifrån ålder och grupp. För förskolebarn och yngre elever kan konstvandringen följas av skapande arbete i verkstad med inspiration av konsten i OpenART.

Lärarhandledningar kommer finnas tillgängliga med ett vägledande konstpedagogiskt material utifrån ett urval av konstverk som kan upptäckas på egen hand med eleverna.

Förskolor och skolor är välkomna på konstvandringar v.34, 35 och 36.

Förskolor och fritids är välkomna på konstvandringar v.26-36.

Är du pedagog och vill boka? Bokningen på hemsidan öppnar den 2 maj.
För mer info – kontakta oss på e-mail: openartkids@orebro.se


Konstvandringar för nyanlända

OpenART Kids ger kostnadsfria konstvandringar för verksamheter och boenden för nyanlända barn och unga i hela länet. Konstvandringarna leds av konstpedagoger som utifrån deltagarnas språknivå samtalar om konsten och fördjupar konstupplevelsen. Konstvandringen följs av skapande arbete i Örebro läns museums skaparverkstad med inspiration av OpenART.

Konstvandringar för nyanlända ges under v. 26- 33 och bokas på hemsidan fr.o.m. den 2 maj.


 

OpenART Kids är ett samarbete mellan OpenART, Örebro konsthall, Örebro läns museum,
Örebro läns utvecklingsledare bild och form och Konstfrämjandet Bergslagen.