OpenArt Biennale Sök

OpenArt

Kids

OpenART Kids med barn och ungas konstupplevelse i fokus

OpenART Kids gör konsten tillgänglig för barn och unga mellan 4-19 år. Här får du nycklar och verktyg för att möta konsten, locka fram tankar, sätta ord på din konstupplevelse och skapa egna alster. Barn och ungas kreativitet och delaktighet är vår drivkraft.
OpenART Kids erbjuder öppen skaparverkstad under hela OpenART för alla åldrar. Konstpedagoger håller i konstvandringar för familjer, förskolor, skolor och fritids samt för nyanlända. Konsthandledningar finns tillgängliga med ett urval konstverk för pedagoger som vill gå på egen hand med sina elever. Ett kids-kit kommer finnas i form av en ryggsäck full av spännande material för de yngre barnen.

 


 

Tryck på länken för att ladda ner OpenART lärarhandledning 2017
 

Öppen skaparverkstad

I den öppna skaparverkstaden på Örebro läns museum är alla välkomna att skapa med inspiration från OpenART. Här får både stora och små vara kreativa och experimentera med material och uttryck. Här finns idéuppslag och värdar på plats som ger handledning. De alster som blir till i skaparverkstaden ställs ut under sommaren i det nedre galleriet och i en orange kub utanför Örebro läns museum.

Kostnadsfritt

Öppet på helger kl. 10-16.

 


 

Kids-Kit

Upptäck konsten tillsammans med barn i ert eget tempo! I Kids-kitet finns en konstslinga med några utvalda konstverk i OpenART som passar särskilt bra att uppleva tillsammans med barn mellan 4-12 år. Låna en ryggsäck full med ett spän­nande inne­håll som lockar till tankar, upplevelse och eget skapande!

Kids-kitet finns att låna på Örebro läns museum och Örebro konsthall.

Örebro konsthall, Olaigatan 17B
Måndag – söndag kl. 11–17

Örebro läns museum, Engelbrektsgatan 3
Måndag – söndag kl. 10–17 Onsdag kl. 10–20

Kostnadsfritt

 


Vill du uppleva på egen hand?

 

Ladda ner Lilla konstguiden för att gå och uppleva själva.

Ladda ner Konstuppdraget med ordfläta om ni vill ha en klurig ordfläta med er med frågor anpassade för barn om konstverken. Konstuppdraget med ordfläta finns även att hitta i vår app. 

 


 

Konstvandringar för familjer

Vill ni uppleva OpenART med hela familjen i blandade åldrar? Kom på våra konstvandringar med skapande verkstad för familjer! Ett urval av konstverken på OpenART visas av en konstpedagog som berättar om konstverken längs med vägen. Konstvandringen avslutas med eget skapande i Örebro läns museums skaparverkstad med inspiration från mötet med konsten.

21 juni – 10 september
Onsdagar kl. 15.00 – 16.30
Lördagar kl. 15.00 – 16.30
Söndagar kl. 13.00 – 14.30

Teckenspråkstolkade konstvandringar för familjer under OpenART!
Onsdag 5/7 kl. 15:00 – 16:30
Lördag 29/7 kl. 15:00 – 16:00
Söndag 13/8 kl. 13:00 – 14:30
Lördag 2/9 kl. 15:00 – 16:30

Biljetter
Kostnadsfritt men biljett måste bokas. Passar barn i åldern 4-12 år i vuxet sällskap. Biljetter bokas via ticketmaster.com, Ticketmasters callcenter 0771 70 70 70 eller Turistbyrån på Örebro slott. (en biljett bokas per barn) Först till kvarn. Obs! Begränsat antal platser/visning.

Familjevisningarna startar vid Örebro konsthall och avslutas på Örebro läns museum.

 


 

Förskola, skola och fritids

OpenART Kids ger kostnadsfria konstvandringar för förskolor, skolklasser och fritids i hela länet. Konstvandringarna leds av konstpedagoger som i dialog med deltagarna sätter konsten i ett sammanhang och fördjupar konstupplevelsen utifrån ålder och grupp. För förskolebarn och yngre elever kan konstvandringen följas av skapande arbete i verkstad med inspiration av konsten i OpenART.

Lärarhandledningar finns nu tillgänglig med ett vägledande konstpedagogiskt material utifrån ett urval av konstverk som kan upptäckas på egen hand med eleverna. Tryck på länken för att ladda ner openart-lararhandledning_2017

Förskolor och skolor är välkomna på konstvandringar v.34, 35 och 36.

Förskolor och fritids är välkomna på konstvandringar v.26-36.

Är du pedagog och vill boka? Bokningen på hemsidan är öppen

Här bokar du konstvandring

Konstvandring pågår under 1 h och startar vid Örebro konsthall där en konstpedagog möter upp er för en guidad tur av OpenART. Du som pedagog har ansvar för barnen/eleverna under hela besöket. Passar barn och unga 4 -19år. Maxantal för konstvandring är 30 elever, men för de yngre årskurserna ser vi gärna att ni delar upp eleverna i mindre grupper för att få en bättre upplevelse.

Här bokar du konstvandring med skaparverkstad

Konstvandring med skaparverkstad pågår i 1,5 h. Konstvandringen startar vid Örebro konsthall där en konstpedagog möter upp er för en guidad tur av OpenART och avslutas med skaparverkstad på Örebro läns museum. Där finns även rum för medhavd matsäck. Du som pedagog har ansvar för barnen/eleverna under hela besöket. Maxantal för konstvandring med skaparverkstad är 20 elever. Passar förskolebarn och elever t.o.m. årskurs 6.

För mer info – kontakta oss på e-mail: openartkids@orebro.se


Konstvandringar för nyanlända

OpenART Kids ger kostnadsfria konstvandringar för verksamheter och boenden för nyanlända barn och unga i hela länet. Konstvandringarna leds av konstpedagoger som utifrån deltagarnas språknivå samtalar om konsten och fördjupar konstupplevelsen. Konstvandringen följs av skapande arbete i Örebro läns museums skaparverkstad med inspiration av OpenART.

Konstvandringar för nyanlända ges under v. 26- 33 och bokas på hemsidan fr.o.m. den 2 maj.
Här bokar du konstvandring
Här bokar du konstvandring med skaparverkstad


 

OpenART Kids är ett samarbete mellan