OpenArt Biennale Sök

OpenArt

86Du tittar på mig och alla kostymer jag bär II

Anya Blom *1990, Hallstahammar, Sverige. Bor och arbetar i Lindesberg, Sverige.

Jag är som en tickande bomb som kastas mellan material och inriktningar. Genom att provat olika vägar att gå i konstväg, ”tar en tugga och sen går jag vidare”, har det alltid till slut handlat om humoristiska situationer eller möten. Det ska vara starkt och tydligt annars finner jag inget intresse. Eftersom jag ibland inte lyssnar på vad människor säger, läser jag istället av personens kroppsspråk och får en uppfattning om vad personen egentligen vill säga.

Mina verk pratar inte, dom säger klart och tydligt vad dom vill och känner. Ovanför skylten, i blomkrukan och hängandes i stupröret. Karaktärerna som består av en blandning mellan människor och djur finns näst intill överallt, du behöver bara se efter extra noga. Humor och tydliga kroppsspråk är det som fångar min uppmärksamhet.

”Du tittar på mig och alla kostymer jag bär” Dessa varelser som består av en blandning mellan människor och djur finns nästan överallt. Jag ser dom ofta och jag får nu dela med mig utav det jag ser. Under en längre tid har mina ”paper-cuts” varit i papper och i mindre storlekar utplacerade i hemmet och på olika platser i det offentliga rummet. Humor och tydliga kroppsspråk är det som fångar min uppmärksamhet. Verken ”World” ska bringa skratt och leende hos betraktaren.

De finns ovanför skylten, i blomkrukan, hängandes i stupröret och simmandes i din kaffekopp. Du behöver bara se efter extra noga.