OpenArt Biennale Sök

OpenArt

53Timelapse

Anna Ström 1976, Luleå, Sverige. Bor och arbetar i Örebro, Sverige.

För mig handlar det om att vilja berätta något. Att skapa är att kommunicera, oavsett uttryck och oavsett teknik. I mitt arbete med konst utforskar jag mig själv, min omvärld och samtidigt den teknik jag jobbar med. Jag arbetar främst med måleri och mina teman brukar röra sig mellan människors vardag och naturens storslagenhet. Såväl det stora som det lilla i livet inspirerar mig. Collage är en teknik jag kompletterar mitt måleri med dels för att det är roligt dels för att det innebär ett alternativt arbetssätt sätt vilket är utvecklande. Det blir som att lägga ett pussel och hela tiden söka efter de rätta bitarna.

Serien Time-lapse ingår som en del av mitt verk, In between som består av flera olika collage. Alla collagen berör stress och hur vi människor slits mellan krav och behov. Jag har klippt i tidningar och sönderdelat ytor och strukturer för att på nytt bygga upp dem till något helt annat. Jag har använt sax, lim och papper. Bilderna har därefter bearbetats mycket lite digitalt för att sedan förstoras upp.

Time-lapse handlar om att vi är jagade av tiden samtidigt som vi jagar den och gärna tror att vi kan lura den. Time-lapse kan betyda tidsförlopp och det är också ett namn som används för att beskriva en fotografisk teknik där man
skildrar ett händelseförlopp genom att ta många foton under lång tid. Därefter spelar man upp alla bilder i ett bildspel som då återger händelsen i komprimerad form. Man kan se bilderna i Time-lapse lite på samma sätt, bildserien rymmer fragment ur en rad tänkta händelser.

© OpenART 2019