OpenART på SM-veckan

Pressmeddelande. Örebro, 27 januari, 2015

Fyra dagar, ett tält, tre guidade turer och oräkneliga stunder av skapande aktivitet. Detta är vad OpenART erbjuder under SM-veckan, som börjar 26 januari i Örebro.

SM-veckan är ett återkommande idrottsevenemang arrangerat av Riksidrottsförbundet i partnerskap med Sveriges Television. I år arrangeras SM-veckan i Örebro och en SM-by placeras på Våghustorget, där besökare har möjlighet att träffa lokala aktörer.

OpenART kan besökas i SM-byn 28–31 januari. OpenART-tältet är öppet kl. 10–19 onsdag–fredag och kl. 11–17 under lördagen.

– SM-veckan är en fantastisk möjlighet för nyfikna att besöka OpenART inför årets upplaga. Tillsammans ska vi bygga en interaktiv installation där medverkande kan vinna en av tre guidade visningar under sommaren, säger Nina Glimvall, verksamhetschef för allmänkultur, Örebro kommun.

OpenART är ett konstevenemang som arrangeras i Örebro vartannat år. Huvudsyftet är att ge många människor möjlighet att möta konst på ett annorlunda sätt, mitt i city, på gallerior, i skyltfönster, på fasader, i vattnet runt Slottet, i parker och på andra oväntade platser i centrala Örebro. OpenART är ett samarbete mellan näringsliv och offentlig verksamhet. Örebro kommun är projektägare.

Den femte upplagan av OpenART arrangeras 14 juni–6 september 2015.