Sylvain Ristori / SAMBRE

Född 1984 i Aubenas, Frank­rike. Bor och arbetar i Paris, Frank­rike.

14. SR

Homemade

Trä; 18m x 5m x 6m

Vårt behov av humanism, att dela enkla saker, växer i takt med att vårt samhälle driver oss till moderna kulter att konsumera det som har skapats för oss. Genom sociala nätverk och reality-TV missar vi aspekter som öppenhet och ödmjukhet. Homemade, är en grov tolkning av ladugården. Verket uppmuntrar oss att reflektera över vårt sätt att leva. En enkel rektangel symboliserar mänskliga konstruktioner. Fångad i sociala och ekonomiska förhållanden, är vår produktion styrd av pengar och effektivitet. Denna stora arkitektoniska skulptur står på en plats präglad av förändring och växer från damm och insamlat material, levande en kort tid, och snart tillbaka till aska. Är den urbana människan på rätt plats när den omger sig av saker skapade och uttänkta av andra? Frågan är öppen, ställd genom öppna levande väggar, tak och golv, som firar liv.

När en dörr stängs, är en annan i närheten villig att öppnas…

Artist Statement

Trä är ett levande material som avslöjar en hel del historier. Det är envist och självsäkert, ädelt och svagt samtidigt. Att arbeta med detta material är att kommunicera med mänskligheten.
Mitt arbete sker på övergångsplatser, där cykeln av olika element är synliga. Att samla material, följa vädrets skiftningar, bygga ett socialt äventyr, ta reda på de tekniska möjligheterna och att leka med tiden – betonar min passion för någonting som existerar. Min skapelse finner sin form i sig självt. Jag modifierar enbart delar tills det är dags att försiktigt följa processen och fortsätta på vägen av kombinationer.

 

 

 

www.sambre.fr
www.sambre07.tumblr.com

 

mED STÖD FRÅN

LogoCartouche-FondationAF

MDP