BiLDFOBi

Fredric Ilmarson, född 1974 i Norr­kö­ping, Sverige. Bor och arbetar i Linkö­ping, Sverige. Tomas Nilsson, född 1977 i Borås, Sverige. Bor och arbetar i Värsås, Sverige. Mathias Worbin, född 1973 i Tibro, Sverige. Bor och arbetar i Lund, Sverige.

150611_FotoSusanneFlink_webb_MG_4726

Det är vår rättighet att få veta!

Mixed media; ca 2 x 2 meter

”Det”

Vad är det? Vad är det som händer inuti? Lever det? Vad lever det av? Det hörs musik ibland. Och vi har sett vilka TV-program det ser, vilka tidningar det läser. Det brukar inte hälsa när man möts. Det låter julljusstakarna stå uppe året runt. Det vill inte komma och grilla. Och på stan säger man att det hörts märkliga ljud. Det där levande – ska det vara så? Det luktar ingenting. Det kanske blir mer, det vet vi inte. Det kan vi inte. Det vill vi. Det blir att man tänker på allt man inte hunnit med. Och alla tuggummin vi spottat ut på gatan. Och alla vi bara går förbi. Och bilarna vi kör. Det är tyst nu. Blinkar det på nätterna? Eller är det helt mörkt? Vi vet inte. Men.

Artist Statement

1998 började de två konstnärerna Tomas Nilsson och Fredric Ilmarson att skicka collage till varandra via posten. Det blev ett sätt att skapa tillsammans trots geografiska avstånd. Med tiden blev det en symbol för hur gruppen jobbar – en lägger till någonting och den andre drar ifrån. Under senare år har författaren Mathias Worbin tillkommit. Nyckelorden för BiLDFOBis konst är återvinning, slump, inget är heligt, var inte rädd för misstag,
de kan leda till något mer och nytt.

www.bildfobi.se